Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Ikke akkurat en husmor

Jeg leser til øyet blir stort og vått om husmorstudentmødrene som lager hjertemuffins med konfettistrø, som møblerer, ommøblerer, scrapper, maler, baker brød fra bunnen av med ingredienser jeg aldri før har hørt om, som aldri tyr til Toro og som alltid har det rent, pent og pyntelig samtidig som de studerer for å bli enda flinkere. Hvordan i all verden får de det til? Fins det en mystisk mamma-butikk, som alle vet om, der det selges argusøyne og blekksprutarmer? Ja, sånn bortsett fra meg da, tenker jeg slukøret mens jeg setter meg ned midt i rotet med kaffe og Oreos. Kaffe og Oreos kan passere som et velbalansert måltid så lenge man vellykket klarer å balansere det gjennom leker, klær, bøker, litt sand, en liten ryggsekk og en stor ryggsekk som ligger midt på gulvet mellom møbler som overhodet ikke matcher hverandre. “Shabby chick?”, spør du. Det er på grensen til shabby så noe må jeg ha gjort riktig med blå gardiner og en rød sofa som nylig har fått selskap av et hvitt stretchlaken slik at det ser sånn noenlunde ok ut. Hvordan får de tid til alt?

Stå opp, kle på seg, spise frokost, dra av gårde, levere i barnehage, sitte på skolebenken, lese, drikke litt kaffe, lunsj, lese litt til, hente i barnehagen, handle, lage middag, leke, vaske litt klær, leke litt til, lese en bok, kveldsstell og pust inn, pust ut, snart er det kveld. Hvor er det jeg trår feil som gjør at jeg ikke har tid til det andre får tid til når jeg så vidt får tid til overs til å spise fjerdigkjøpte kjeks fra butikken? Hadde jeg hatt tid til å kjøpe en kokebok så kunne jeg kanskje klart å skrape i sammen noen minutter for å kokkelere litt, men når? Jeg sukker høylytt over min manglende evne til logistikk, system og nytenkning på hjemmefronten. Kanskje det hadde gjort seg med en grønnplante?

Oreospakken er et tilbakelagt stadium når jeg går i gang med dagens lille økt slik at veien er klar for mer rot i morgen og til flere stier som skal bygges. Kanskje jeg først som sist ærlig bør innrømme for meg selv, og for andre, at jeg er ingen husmor. Jeg har ikke anlegg, jeg kan ikke bake, jeg kan ikke strikke og jeg syns det er langt morsommere å leke og å rote enn det er å rydde. Jeg har mange lidelser og ordenforstyrrelser er en av dem. Orden er overvurdert og det er kun gjennom rot at man kan finne det utroligste og jeg motsetter meg så langt jeg klarer de skumle ryddefanatikerne som ønsker å renske verden med roteødleggelsesvåpen. Et ryddig hjem vitner om et sykt hode, tenker jeg mens jeg kultiverer mitt eget rot og innrømmer at det hadde smakt godt med en hjertemuffins nå. Kanskje i morgen? Om jeg vinner litt tid.

5 responses to “Ikke akkurat en husmor

 1. Ann-Kristin 26. september 2011, kl. 20:07

  Synes du er flink jeg. Hodet er på rett plass og du er i verden der du skal være akkurat nå. Rot for noen er kos for andre, definer ditt for deg selv og la andre definere for seg. Misunner deg å kunne spise Oreos,(har cøliaki), nyt dem og trenger du strikkesokker si ifra. Jeg kan strikke, men det er andre ting jeg ikke kan og det gjør ikke så mye.
  Forsett som du stevner, du har kursen og leia er der foran deg.
  Klem fra meg.

 2. Heidi 27. september 2011, kl. 10:49

  Jeg er ikke så veldig flink til husarbeid, men jeg liker å gjøre det. Riktignok ikke hele tiden, så jeg kan ikke si at jeg har et veldig ryddig hjem, men jeg liker å vite at jeg kan ordne hjemmet og maten min selv. Jeg tror det er stor forskjell mellom dem som identifiserer seg med husmorrollen, for jeg merker at jeg tiltrekkes mer av tilstedeværelsen og det sparsommelige ved Husmoren, mens mange andre fremhever husmorestetikken i form av forseggjorte muffins og et stilrent, hvitt hjem med retrodetaljer.

 3. Mammadamen 27. september 2011, kl. 16:44

  Du er ikke alene! Jeg er også her;) Forøvrig bakte jeg alle kakene med kakemiks ved siste barnebursdsg, og treåringen og jeg brukte evigheter på å pynte alt, og det var nesten enda morsommere enn bursdagen!

  Klem Karianne

 4. Malin 27. september 2011, kl. 18:31

  Jeg er litt for reser på husarbeid, men har heldigvis en mann som tar seg av matlagingen. Og ferdigstrikk får man kjøpt på butikken:)

 5. ca.strømsnes 29. september 2011, kl. 10:33

  Godt å høre at vi er flere;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: