Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Interiørtips: Den uorganiserte stilen

Å skape og opprettholde den uorganiserte stilen er et møysommelig arbeid som tar tid å skape, men morsom for den som er litt kreativ og som har sans for en original stil i hjemmet.

foto: Vinterverket

Det viktigste når man skal lage den uorganiserte stilen er å ta tiden til hjelp og la tiden jobbe for deg. Kast alle forsøk på å kultivere, vær kreativ slik at du kan beholde stilen lengst mulig og ta i bruk alle hjelpemidler du måtte ha til rådighet. Du trenger ikke bruke en krone ekstra og det beste er om du kan kvitte deg med noe av det du har. For eksempel: Klesskap er strengt tatt ikke nødvendig. Tomme gulvflater, pappesker, stoler og frysebokser kan fint brukes til lagring av klær, sko, tepper og andre ting et velmøblert hjem ville lagret bak lukkede dører. Lukkede dører er fy-fy i det uorganiserte hjemmet hvor man til nød kan henge opp en enkel knaggrekke til små ting man helst ikke vil miste.

foto: Vinterverket

Det tar tid å bygge opp og vedlikeholde den uorganiserte stilen. Det kan noen ganger virke som om man aldri kommer i mål, men er man tålmodig og målbevisst så klarer man det når man slapper av og gjør andre ting. Å holde fokus på at ingenting har sin faste plass er viktig og skulle man være uheldig å ramle i kommode-fella så fins det gode medisiner for den slags.

Å sortere og kategorisere eksisterer ikke i den uorganiserte stilen. Skal man være gjennomført i sin stil så må man gjøre det skikkelig og skikkelig er å samle klær, solbriller, bøker, spiker, sengetøy og ullsokker i samme suppe. Man legger ting der det er plass, enkelt og greit. Der det er et ledig hjørne er der det hører hjemme.

foto: Vinterverket

Det finnes ingen baksider med å holde den uorganiserte stilen ettersom det meste ligger opp ned og det største er at hver dag blir man premiert med skattejakt hvor man ofte finner helt andre skatter enn den man var på jakt etter.

6 responses to “Interiørtips: Den uorganiserte stilen

 1. blankearkogfargestifter 12. desember 2010, kl. 09:22

  Fantastisk!
  Skulle tro det var hjemme hos meg!

 2. Latoya 6. april 2011, kl. 17:36

  Bøyer meg i støvet! Bokstavelig talt! 😀

 3. Tone J 9. mars 2012, kl. 14:35

  Jeg synes dette bare er rot, og det må rett og slett være sørgerlig for et barn å vokse opp i noe sånt – og pinlig hvis de skal ha med venner hjem. Jeg har det absolutt ikke striglet hjemme hos meg selv, men hadde fått fullstendig fnatt av å bo sånn. Man ser fra tid til annen avisreportasjer om boliger hvor rotet har tatt overhånd – søppel og rot gjør det nærmest uframkommelig i huset/leiligheten. De startet nok i litt mindre målestokk de også – slik som bildene over her, antagelig!

  • Blankeark 9. mars 2012, kl. 14:42

   Det er TRE bilder Tone J. Hos med finnes også slike kriker og korker. Jeg har 4 etasjer, og synes i grunn av 2,5 slike kroker er ganske lite jeg da, sett i sammenheng med tilgjengelig roteplate! Jeg har jo knap brukt 6 kvm av husets totalt gulvflate på 298 kvm til rotet. Og Vinterverket er nok av samme ulla vil jeg tro, slik som de fleste av oss. Det finnes en krok med rot! Ingenting å slenge ut seg om «omsorgssvikt» (som du jo faktisk nesten nevner, underforstått). Det er nok et ganske vanlig hjem!

  • ca.strømsnes 9. mars 2012, kl. 16:22

   Hehe, ja det kan man si 😉

   Nå var datteren min 7 måneder da dette innlegget ble skrevet og det ble skrevet som et mostykke til alle bloggere som kun viser frem sine perfekte hjem og da ville jeg vise frem mitt på «rydde- og kaosdagen».
   Dette er med andre ord: Ironi. De fleste har skjønt det, mer eller mindre, av teksten 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: