Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Kokt tomat

Det er bare to dager igjen til jeg atter en gang skal skvise meg inn i kjole når jeg bestemmer meg for å lage salat til kveldsmat. Salat er sunt og godt, tenker jeg, mens jeg ransaker kjøleskapet for sunne matvarer noe som viser seg vanskelig da det jeg ettersøkte ikke er helt tilstede og dagens beslag begrenser seg til en boks med Ruccola og tre tomater i en gjennomsiktig pose. Det får duge og blir jeg mett så lover det godt for kjolen som skal vises frem i godt selskap for han som fylte 80 på den andre siden av påske.

foto: Vinterverket

Spania, Tyskland, Italia, Portugal, Danmark eller var det Østerrike? Agurk, tomat, selleri eller salat? Og hva var det nå igjen? Ebola? E.coli? Jeg lander på E.coli etter å ha skummet igjennom nettavisene. Ta sjansen på E.coli fra uidentifiserte tomater eller kjolepølseskinn på lørdag? Kjolen er kanskje dødt løp, men man må gripe de små sjansene man har i hverdagen så jeg bestemmer meg for å koke tomatene. Det burde duge.

foto: Vinterverket

Først vask, så kok. God hygiene og sterilisering er et godt tiltak og ti minutter er sikkert nok. Allerede etter to minutter i det kokende vannet begynner tomatene å slå sprekker. Det puttrer, bobler og river i tomatskinnet i det varme vannet. Dette kan umulig være bra? Eller kanskje det nettopp er det som skal til for å ta knekken på de onde små som lever inne i det røde skinnet.

foto: Vinterverket

Nettopp. Det var nettopp det som skulle til for å ta livet av en tomat og omdanne den til et krater av vassen masse omkranset av skinn som henger som en rød tråd rundt tomaten med digre sprekker. Den ligner noe bedervet jeg engang fant, men ikke klarte å identifisere, etter å ha vært på en lengre ferietur uten å lukke kjøleskapdøren helt igjen.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Jeg sender en vennlig tanke til værgudene som melder om regn på lørdag så man kan gå i bukse og så smører jeg meg to gode skiver med Prim. Ingen som noensinne har blitt sjuk av Prim, tenker jeg. Jeg kan alltids bli sunn en annen dag.

foto: Vinterverket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: