Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Helgesprell

Når man bor i grisgrendte strøk er det viktig å disponere tiden riktig slik at man får mest mulig utbytte av helgen og alt den har å by på.

Fredag har jeg mye på plakaten. Høydepunktet er definitivt å hente en pakke som er kommet på bensinstasjonen. Ja, du hørte riktig: På bensinstasjonen. Det finnes noe så utrolig fantastisk som Post i bensinstasjon og der midt mellom oljefiller, pussekluter, vindusspylevæske og noe svart guff ligger pakken min og venter på meg. Ettersom alle frisørsalongeiere har en nydelig sans for humor og kaller salongene sine Hårny, Hodejægerne, Håribel, Hårstua og Saxologen velger jeg å bestille mine hårprodukter fra England. Tror det er det tryggeste for både meg og håret mitt. Jeg må sikkert klippe det en dag, men det går alltid en båt til Tromsø.

Hjemme venter bestemor på meg. Jeg skal kjøre henne, og søsteren, til menighetsmøte nede i grenda. Bedehuset er fylt til randen. Kaffe og kaker. Livlig, og høy, prat. Nevnte jeg at de alle var over 80? Skikkelig kalas med andre ord. Kaken er god da. Etter å ha slått i hjel noen timer venter Gullrekka og internett.

Lørdag kommer med mange spennende aktiviteter. Rydde ut av garasjen, pusse vindu, kjøre bestemor til butikken, passe hunden til broren min, lage middag og vaske klær. Det beste er når man har en time til rådighet for å kjøre til den lokale kiosken for å kjøpe smågodt. Lokale kiosker lukter alltid så godt. En slags blanding mellom gotteri, gammel røyk og iskrem. Nydelig! Utenfor står de tøffe guttene med moped og de populære jentene med tyggegummi. De later som de kjeder seg, men jeg vet at de har det morsomt der de henger og venter på at det skal bli mørkt slik at de kan velge hverandre og kline i mørket når ingen kan se dem.

Etter å ha spist kjøttkaker med potet og gulrot slenger jeg meg på sofa med lokalavisen. Leser heltehistorier om sauer som drepte en gaupe, katter som er savnet, biler som er havnet på taket, traktorboomer og søte små som fyller år. Jeg sovner. Når jeg våkner vanker det kaffe og kake (jeg tror seriøst jeg må begynne å trene) akkompagnert av evangelie-tv. “Jesus loves you!!” – “Jesus elskar deg!!” roper den sørlandske oversetteren.
Trøtt og sliten etter er innholdsrik dag sovner jeg med katten på fanget.

Det viktigste er ikke hvilken bil du har, men hvilken musikk du spiller når du kjører rundt i bilen. Så i dag har jeg satt i sammen en Bilmusikk-cd. En vanvittig bra samling med vanvittig bra musikk. Bestemor og jeg har lagd hjemmelagd is som vi spiste med engang den var kald nok

Nå skal jeg vaske håret og lakke negler. Nok en uovertruffen helg er over. Fem hele dager til neste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: