Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Øya med det rare i

Jeg burde skjønt det når den lokale radiostasjonen også kalles Radio Strømlaus og når fastlegen med jevne og ujevne mellomrom kjører brøytebilen. Øya med det rare i slutter aldri å overraske, men når vi er på 4 dagen med storm kjenner jeg at øylivet brått blir litt mer spennende enn forventet. Det rister i veggene. Veiene er stengt.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Murphys lov har inntatt øya. Først kom storm nr.1, strømløs, så gikk datasystemet ned, storm nr.2 tok livet av en blomstervase, strømmen kommer og går, vannet blir borte, storm nr.3, søppeldunken går løs på bilen som har forflyttet seg, strømmen lever sitt eget liv og vi er stort sett utenfor dekning. Utenfor vinduene som svaier i vinden hagler det små isklumper. Det er som om vinduene skutter seg for slagene som kommer. Inne fyrer vi med ved. Værmeldingen melder orkan til neste dag.

Aldri en kjedelig dag på øya med det rare i. Vi er ikke så mange som bor her, men det er nok av liv og røre. Nesten litt for mye av det gode. Plutselig befinner man seg i en tilstand der man blir nærmest sykelig opptatt av været og om veiene er åpen. Jeg skal ingen steder. Jeg liker å ha muligheten og i dag føler jeg meg mer inneklemt enn den gang bilen streiket i den lange tunnelen 212 meter under havet.
Så ramler tv-signalene ut. Bilen har derimot et bedre lag med vinden utenfor som har forflyttet den på plass igjen. Ordnung muß sein. Radio Stømlaus melder om innstilte busser og strømstans, igjen.

Å bo på 71 grader nord er ikke fritt for spenning i hverdagen når «norges sommerby» lader opp til fest med isbrodder og luer på avveie i gaveposen. Full stans i flytrafikken. Vi er fullstendig isolert mellom nakne fjell, hav og storm. Godt mulig at det er et blodslit å komme seg til 71° nord i beste sendetid, men å komme seg gjennom februar uten å blåse av øya krever langt mer. Vi går på med viljekraft, godt humør, en god vedleverandør og mye hjertevarme. For øya med det rare i rommer det meste av alt i store posjoner. Skal det være, så skal det være, når strøm, fly, veier, buss, data, telefon, vann og det meste ligger nede for full telling. Måtehold er ingen tjent med. Nemlig.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Reklamer

9 responses to “Øya med det rare i

 1. joy 12. februar 2015, kl. 05:37

  Jeg synes at det er fint at du skriver positiv om det selv om det kan være deprimerende:)
  Jeg bor i midt Norge og har ikke vært så hardt rammet som dere i Nord Norge. Ha en fin dag til tross!

 2. jan tore berg 12. februar 2015, kl. 15:09

  Du kan få sagt det…… Blir det ikke kjedelig når du flytter?

 3. Ottar Fyhn Gohli 13. februar 2015, kl. 00:03

  🙂 Men Corner e vel åpen vil æ tru, å da går det over

 4. Toini Røtterud 13. februar 2015, kl. 11:38

  Jeg kjente straks igjen huset på bildet og ble rent nostalgisk. Jeg bodde der som lita jente på 60′-tallet. Vi var den første familien som bodde i det huset. Jeg hadde rommet til venstre på baksiden – ut mot bekken og fjellet. Gode minner.

 5. Aud-Eli 13. februar 2016, kl. 08:24

  Takk for den artige beskrivelsen av koffer det ikke e så imponeranes at 71 grader nord deltakeran klare å komme sæ til 71 grader nord! Sånt vær har vi ikke hær inne i Trondheimsfjordn! 😁

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: