Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Bypåske på bygda er nesten som å være på hytta

Bypåske er rett og slett en brillefin måte å feire påske på. Særlig når byen egentlig er bygda, når kåken ikke er større enn utedassen på en gjennomsnittlig norsk hytte i fjellheimen slik at man klarer å skape en autentisk hyttestemning og når engangsgrillen setter fart i pølsene i snøskavlen i hagen rett ved parkeringsplassen som ligger nedi dumpa bak knausen som er nesten like stort som et fjell. Bypåske nærmere fjellheimen kommer man ikke når man nesten er på hytta og nesten er på fjellet, tenker jeg mens jeg samler fregner på nesen og teller minutt til jeg skal trykke nok en bit Kvikk Lunsj ned i magen. Sjokolade oppbevares best i magen. Det er vitenskapelig bevist.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Bypåske er helligdagsfryd når nesten hele byen er din lekeplass fordi alle de bråkete menneskene er på hytta og på fjellet. «Står dere på ski?» De ler av meg. Det er ingen som står på ski lengre. Alle kjører scooter og her nord i nord er det scooterbonanza der alle kjører dit man lyster å kjøre. Det er en merkelig verden her oppe så vi går på ski. Vi og den gamle mannen med hund. Vi hilser på hverandre i løypa der vi sammen går de få hundre meterne bort til akebakken. Mannen med hund er visst også fan av bypåske. Han minner meg litt om morfar der han går kledd i en Fjellanorakken av det gamle slaget. Jeg har en akkurat lik anorakk liggende hjemmet i skapet. Den er fra 50-tallet. I dag går jeg i ullgenser og boblebukse. De fancy folkene med de fancy klærne er på fjellet og det gir rom for sånne som meg til å tråkke på ski i komfortable klær som verken er fancy eller særlig nye. Den gamle mannen har røde gamasjer og jeg liker ham. Når han kommer på retur vinker vi og hilser igjen. Neste dag drikker han en kopp kaffe med oss. Bypåske gir deg mulighet til å bli kjent med nye mennesker. Trivelige mennesker som også nyter stillheten i den folketomme byen.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Bypåske er tiden for å ake fra toppen av akebakken og hyle så høyt du bare klarer når det suser avgårde. Det er nesten ingen som hører deg uansett, bortsett fra de andre luringene som heller ikke har forlatt «åstedet» og de trenger litt støy så de ikke glemmer hvordan det høres ut og opplever å bli Sivjensensjokkert når hverdagen kommer ramlende over oss igjen, så det å hyle som en fjortis høy på Justin Bieber er en smal sak i høy fart ned bakkene. Det er tiden for å spille brettspill, male påskeegg, høre på Tori Amos, tenne stearinlys og å grille pølser med gode naboer som heller ikke har rømt byen. Bypåske er langt bedre enn sitt rykte og når man bor i byen på bygda så kan man nesten ikke komme nærmere hytteferie i fjellheimen. Bypåske er eldorado på bygda.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Vi elsker bypåske ♥

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: