Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Den sinte nordmannen

Nordmenn er noen merkelige vanedyr man ikke bør vippe av pinnen og ut av rutinen. Her har altså noen andre stakkars nordmenn klart å gå hen og bli tatt til gissel midt i beste sendetid. Dette gjør nordmannen vred, forbanna og sint på verden! Hvordan går det med dem, hva skjer, har det skjedd noe nytt siden sist?

«Kjenner jeg er heit i toppen. Ingen hadde gått glipp av noe viktig på nyhetene den halve timen det hadde tatt å sende programmet»
Nordmannen tenker selvsagt ikke på alle de som sitter fast som gisler og deres pårørende, men på Eva, Jens-August, Storm og alle de andre på Hotell Cæsar. Ingenting betyr mer enn Hotell Cæsar der de river seg i håret, ringer en venn og skriver sinte innlegg på nettavisene om det grusomme og forferdelige som har skjedd. Hotell Cæsar gikk ikke til fast sendetid! Det er en vederstyggelighet en nesten får slag av.
«Jeg synes de som vil følge med på gissel-dramaet kan lese om det på internett, så kan TV-en gå som normalt» Sånn. Det satte nok tv-redaksjonene skikkelig på plass. Makan til vrøvl å utsette Hotell Cæsar kun fordi noen er tatt til gissel. Akkurat som om det er viktigere enn hvordan det nå skal gå med stakkars Vanessa som er deprimert og uten jobb. Er det ingen som tenker på Vanessa lengre?

Nordmenn, ikke alle, men mange er noen snåle dyr og jeg kjenner jeg blir skremt av denne kollektive autismen som gir seg utslag i vrede og forbannelse når favoritt-tvprogrammet blir utsatt med noen ynkelige timer fordi det har gått galt med noen et annet sted i verden. Er dere så virkelighetsfjerne at dere ikke engang evner å ta innover dere virkeligheten, men må ty til fiksjon på fast klokkeslett hver dag for å komme dere igjennom hverdagen?
Skremmende. Skremmende at folk kan få seg til å ytre «hvorfor må alle følge med på dette? Skal vi andre som ikke er venner eller familie slutte å leve fordi 30 prosent av folket er familie og har det tøft». Om det at et tv-program endrer sendetid er ensbetydende med å slutte å leve så har man langt større problemer i livet enn en utsettelse av Hotell Cæsar, vil jeg påstå.

«Det som skjer i utlandet har vi ikke noe med! For det er ikke oss det er snakk om, det er ikke oss det går ut over!»
Er utlandet fiksjon og Hotell Cæsar en virkelighet. Man kan begynne å undres….

make-a-vintage-retro-picture-tutorial

(sitatene i kursiv er hentet fra Dagbladet: http://www.dagbladet.no/2013/01/18/kultur/tv/tv_2/hotel_cesar/arne_berggren/25300347/ )

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: