Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Når en pepperkakebaker….

«De er lagd med kjærlighet», sier jeg til henne og så setter vi tennene i den merkelige baksten med herlig pynt. Lagd med kjærlighet. Det er det viktigste.

Når lørdag kommer bestemmer vi oss for å lage pepperkaker. Mitt manglende husmorgen sier «nei», men førjulstemninggenet sier «ja, hurra og supert!», så vi bretter opp armene med julemusikk og kjevle. Her skal det bakes!

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Pepperkakedeigen er seig og sitter fast når siste rest av mel er brukt opp. Melis duger sikkert like bra, så vi kjevler på melis med iver og lyst. Vi kjevler, former, knar, elter, kjevler og former litt til. Formene blir litt rare, men om man er på den kreative siden, som vi er i dag, så kan man fint se konturene av både hjerter, engler og juletrær helt til første brett er ferdig. Hvor lenge steker man pepperkaker?

«Snøen faller, alt er hvitt, se så vakkert alt er blitt. Snart er julen her på ny, i hver bygd og i hver by.
Lalalalalala….»
Ut av ovnen kommer pepperkakene rykende fersk. De er brune og uten form. «Hva er det?», spør hun som er minst. Jeg svarer at det er pepperkaker. Hun rynker på nesa, men godtar etterhvert at det faktisk er pepperkaker og så skal vi pynte. Seigmenn, non-stop og glasur, mens vi synger og ler for maken til pepperkaker har nok verden aldri sett før. Ikke smaker de spesielt godt heller så vi legger dem til tørk i boden og håper at de smaker bedre litt senere.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Å lage pepperkaker er en morsom affære. Det ble ikke perfekt, så langt ifra, men det var gøy så lenge det sto på og lagd med kjærlighet og førjulsstemning, det ble dem. Så setter vi restene tilbake i boden. Kanskje de vil smake bedre i morgen, om ikke katten spiser dem iløpet av natten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: