Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Vi skriver 1.desember og drar på juleverksted

Dagen etter at vi har hengt opp stjerna våkner vi til -16 grader som dekker fjorden med frostrøyk i lufta som er så kald at til og med den gamle katten mister pusten i døråpningen før han løper og gjemmer seg under dyna. Det er den kaldeste dagen så langt i år når vi blir invitert med på juleverksted.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Det som begynner pent og pyntelig utarter seg til å bli en eksplosjon i maling, hjerter, kuler, stjerner, farger og små barnehender som ivrig blander seg med glitter som til slutt utgjør kronen på verket i alle former og varianter. Vi er på juleverksted med god stemning og i godt lag mens vintermørket forener seg med kulden utenfor de små vinduene. Til og med ekornene som bor på baksiden har søkt ly. I dag er det kun hesten som er ute.

Vi limer, maler, klipper, glitrer og jodler i vei med kreativiteten og med små bokser som ikke helt blir som de skulle bli, men det gjør ingenting når man har det kjekt i vinterkulda med varm kaffe og gode venner, som er litt mer på den kreative siden enn jeg er og jeg er glad for det. Glad for mennesker som drar i gang og som finner på. Som ordner og som inviterer. Neste gang er det kanskje meg?, tenker jeg mens de små hendene rundt oss lager julegaver og julepynt som er mer verd enn noe man kan kjøpe i butikken. De rommer glede, latter, drømmer og et stort pågangsmot der de sloss om limtuben når ingen vil gi opp. Når vi hutrer oss ut er hesten gått inn. Det ble nok for kaldt til og med for ham.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Vi teller kun 22 dager igjen til jul, når vi etter tre timer, litt grøt, mye glede og mye latter, stolt kan henge opp egenprodusert julepynt. 22 dager igjen til jul når kvelden kommer med -17 grader. Vi teller ned.

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Reklamer

3 responses to “Vi skriver 1.desember og drar på juleverksted

  1. Lammelåret 1. desember 2012, kl. 18:54

    Du er så flink til å fortelle!

    Jeg ønsker deg en fantastisk flott adventstid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: