Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Den gode og den skumle førstereisen

For første gang siden hun ble født skal jeg på Husmorferie. JEG skal reise bort fra henne i to dager og i en natt. Vel, egentlig er det studietur med praksisplassen, men hvem bryr seg om detaljer når man skal fly alene, bo på hotell med deilige hotellputer, sove alene, dusje alene, spise lang frokost og bare ha en aldri så liten time-out kun sammen med andre voksne i Nordens Paris. Åhh, som jeg gleder meg! Jeg skal drikke varm kaffe som jeg kan plassere ytterst på bordkanten og jeg skal lese på senga uten at noen våkner fordi lyset står på. Jeg skal sove helt til klokken 07:30 og jeg skal sove en hel natt i strekk. Helt alene. Bare meg selv å tenke på i 2 hele dager og i 1 natt. Åhh, som jeg gleder meg! 2 dager og 1 natt uten melkesøl, «mamma, jeg har bæsja», trass, middagslaging og prim over det hele. 2 dager bare sammen med andre voksne. Lykke og glede!

For første gang siden hun ble født skal jeg på Husmorferie. JEG skal reise bort fra henne i to dager og i en natt. Vel, egentlig er det studietur med praksisplassen, men hvem bryr seg om detaljer når man er litt usikker på om man vil reise. Kommer hun til å savne meg, får jeg sove uten henne, gråter hun når det ikke er mamma som henter Lille Brumm når hun skal sove og hvordan i allverden skal jeg kunne klare å være så lenge borte fra henne. Åhh, som jeg gruer meg! 2 dager og 1 natt uten varme klemmer, en liten hånd i min, latter over middagsbordet, hjertevarmen når hun klarer selv og synging på sengekanten. Hva om barnevakten glemmer å synge? Kan hun sangen vi alltid synger? Jeg skriver ned at jeg må lære henne sangen, viktigheten av Lille Brumm, hvordan hun liker brødskivene sine og at gulrot er fy-fy i matpakken. Kanskje jeg burde smøre matpakke på forhånd? Åhh, som jeg gruer meg til å reise fra henne!

Jeg gleder meg. Jeg gruer meg. Jeg gleder meg. Jeg gruer meg. Jeg blir ikke enig med meg selv, men jeg vet hvem dette blir verst for og det er ikke henne. Hvorfor skal det være så vanskelig å skulle reise fra det kjæreste man har i 2 små dager og 1 liten natt?

«Husk å kjøpe gave», skriver jeg på listen og så håper jeg at dagene går fort mens jeg drikker kaffe ytterst på bordkanten, går i voksenklær og lærer mange nye ting i mitt eget selskap sammen med andre voksne i en barnefri-sone. Jeg gleder meg! Jeg gruer meg. Det er skummelt…..

foto: Vinterverket

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: