Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Ut på tur: Altaelva

Man trenger ikke masse penger eller god planleggingsevne for å ha en koselig ferie. Eneste man trenger er en litt romslig ryggsekk, bøtte og spade, gode sko, sol, nykokt kaffe og godt humør så når hun som er minst omsider våkner drar vi på mini-ferietur til den store elva.

foto: Vinterverket

“Det blir koselig!”, sier jeg. “Det blir koselig”, sier hun mens klokken passerer ni og vi passerer han som sover i bilen på parkeringsplassen. Så svinger vi av sted på veien som tar oss i 70 kmt med i retning Kautokeino. Neste gang skal vi kjøre hele veien frem, men i dag skal vi besøke den store elva. Vi er turist i egen by, tenker jeg, mens vi passerer skiltet som forteller oss at vi nå kjører ut av byen. Fylkesturister er vi. Jeg åpner takluka og slipper Kautokeino-lufta inn i den blå boksen. Vi er i Kautokeino kommune? Jeg tror det.

foto: Vinterverket

Elva er stor. Ikke så stor som jeg hadde trodd, men langt større enn bekken på gården og når båtene suser forbi står vi helt stille. Så stille at mygga rekker å bite, ikke bare en gang, men to ganger, og vi trekker helt ned til vannet der mygga ikke kommer til. Det er sterk strøm i elva og rundt steinbroa bobler og koker det. Kanskje vi er heldig og ser en fisk? Hun som er minst er mest opptatt av bøtte, spade og når vi skal spise kjeks så vi spiser kjeks og drikker kaffe mens vi ser på elva og teltturistene som begynner å våkne til liv i skogholtet rett bak. “Koselig”, sier hun og vinker hei til trøtte tryner i teltåpningen. De vinker og smiler. “Koselig”, sier hun og spiser en kjeks til.

Man trenger ikke masse penger for å ha en koselig ferie når man har naturen nesten rett utenfor stuedøra. Den store elva bruser og vi jubler i takt når vi kaster stein i vannet og kongler i den lille bøtta som vi skal ta med hjem. Vi går tur på stien langs elva, kaster flere steiner, venter på fisken og spiser en kjeks til. Det er sol, det er sommer og livet på tur er ganske så godt. Jeg lover henne at vi skal bruke naturen mye oftere og at vi skal dra enda mer på tur. Tur er gøy!

foto: Vinterverket

foto: Vinterverket

Når vi kommer hjem er vi litt slitne og litt våte på bena. Han som sover i bilen sover fortsatt. “Koselig”, sier hun og peker. “Ja, han får det sikkert koselig”, sier jeg og ler. Ingenting er mer koselig enn å våkne opp i bagasjerommet på en Sunny i solsteiken dagenderpå. Så maler vi på kongler og klør ferske myggstikk frem til middag. Åhh, som det er deilig å ha ferie!

foto: Vinterverket

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: