Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Regnværsferiemodus

Å feriere i nord og i regn er faktisk ikke så ille som kan skulle tro. Når den første skuffelsen har lagt seg ned sammen med regnværståken som tar den med over fjellene så er det egentlig ganske så positivt at det er dårlig vær når man har ferie og det beste er selvsagt at man slipper å fremvise u-landspuppene og appelsinlårene i bikini til fremmede mennesker på stranda som man ofte søker til når det er sol og fint vær. Ullgenser i innevær er langt mer passende og med innevær rekker man også å utføre mange morsomme aktiviteter som å fargelegge, lage plastelina og å kle seg i ut i solbriller for å late som om man er på stranda under det sterke lyset fra lommelykten som man har satt på for å komme i rett stemning mens kan kryper enda lengre innunder ullgenseren og skrur varmeovnen opp til nye høyder. Ferie i regnvær og blåst er langt mer stas enn man skulle tro når det virkelig setter fart på kreativiteten og på formen når man mellom bygene haster av gårde ned til stranda for å få et glimt av hav og oppholdsvær. Ferie i regn fører til økt mosjon.

foto: Vinterverket

Man lærer seg å bli kreativ når man ferierer i nord og i regn. Som å bygge hytte under kjøkkenbordet, man er på safari der katten er en skummel løve og man er på skiferie i Sveits når man drikker varm kakao med lue på.

foto: Vinterverket

En annen bra ting er at man sparer masse penger når man ikke trenger å investere i nye sommerklær, ullsokkene fra i fjor duger fortsatt, solkrem, fancy badeutstyr og nye hold-in strømpebukser til å ha under den nye sommekjolen som egentlig er akkurat litt for trang fordi man har spist seg alt for mett på grillmat. Grillmat på ferie med regn er i dag kokte pølser med potetmos og gulrot. Gulrot er bra for om man spiser mange nok får man en slik kledelig oransje farge som kan passere som “kunne-nesten-ha-vært-i-syden”-farge med en smak av rosablogger i alt for trang genser som står på blyant-testen. Jeg er mange år forbi å stå på blyant-testen så det er godt med sommer i regn og så spiser jeg nok en pølse som legger seg godt i magen innenfor stilongsen i ull.

foto: Vinterverket

Ferie i nord og i regnvær byr på Gruffalo-filmen minst 3 ganger om dagen og et nærmere bekjentskap med superhelten Plastelinajenta. Hun redder verden med sitt hemmelige våpen: Glede gjemt i rød plastelina! Og når kvelden kommer med midnattssol i vente vanker det kaffe med gode naboer i ullbukser og skjerf til yrende liv i gata der ungene leker med fotball og latter. Sommer i nord er nesten som å være i bakvendtland.

foto: Vinterverket

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: