Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Mandag med Morropoeng

Når mandag kommer begynner vi på nytt å telle Morropoeng. Forrige uke ga oss en foreløpig topp som slo årets vinner, den uken vi lagde isskulpturer med farger, spiste pølser med lugg og plasket i vann ikke mindre enn fire ganger på en og samme uke, med god margin med vafler, hunder, jubel, sol og elleville dager med rosa dukkevogn i puddersnø som ga oss ikke mindre enn 15 gode poeng som igjen sprengte årets skala. Å telle Morropoeng er morsomt og målet er å telle minst 1 poeng hver dag, men når mandag kommer med sludd til lunsj blir utsikten til Morropoeng straks mindre og når arbeidskravet som skal leveres til fredag sperrer utsikten totalt avskriver jeg sjansen for at vi vil innkassere mandagspoeng mens jeg håper at det letner i morgen.

Hver dag på omtrent samme tid går vi ut av den samme porten uten at det skjer noe spennende eller mystisk. På vei inn er den porten til mye moro, men på vei ut er den ikke en automatisk port til Morropoeng. Det er noe vi og kreativiteten selv må stå for når vi tar på slagstøvler og spiller høy musikk for å leke at vi er på festival, dekker til kjøkkenbordet med tepper fordi vi har lyst til å dra på hyttetur eller når vi griller pølser midt på kaldeste vinteren kun fordi vi ønsker oss sommer. Mandag er en vanlig hverdag og som på en vanlig hverdag på omtrent samme tid åpner vi porten mens sluddværet har et midlertidig opphold noe ullgenseren setter stor pris på. Vi åpner porten og…

Det ER det en magisk port for når porten sakte glir opp kan vi høre jubelen stige frem. Hun ser på meg med store øyne mens jubelen og klappingen øker. Vi springer mot lydene, spente og forventningsfulle og når vi er nede ved veien kan vi skimte de første dyrene som kommer springene mot oss i rekken av flere bak med sleden til sist og vi jubler med. Vi heier og klapper, ler og klapper! Det er ikke hver dag man kommer ut av barnehagen på en helt vanlig mandag for å åpne den magiske porten som gir oss den siste innspurten av første kvinne i mål og vinneren av 50-mila i Finnmarksløpet. Vi slutter ikke å klappe før hun og hundene er ved enden av veien og kan svinge inn i målområdet til heder, ære, krans og champagne.
Hun som er minst klapper fortsatt i bilen på vei hjem mens hun konstaterer at hundene kjører fortere enn mamma. Det kan sikkert stemme bra det, tenker jeg, og noterer 2 Morropoeng i boka.

foto: Vinterverket

Vel hjemme har vi mottatt fin melding fra postmannen om at jakken fra Mini A Ture har ankommet og selv om det ikke gir Morropoeng så gjør det mandag til en av de bedre mandagene på lenge når vi kan starte tirsdag med 2 poeng og ny jakke fra Danmark.

Reklamer

2 responses to “Mandag med Morropoeng

  1. mormor 13. mars 2012, kl. 13:52

    Takk for morropoeng.
    Legger ved to fra meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: