Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Vi kommer i bryllupsmodus med tyll og rosa sko

“Har du forlovet deg?? Hva? Hvor? Når? Skal du gifte deg?” Hun ler i telefonen og jeg kjenner at det bobler i magen. Jeg jubler! Endelig skal jeg bli invitert på fest med tyll, tiara og champagne. Jeg må slanke meg, tenker jeg, og mens hun forteller om at hun har forlovet seg, om ringene og om hvor perfekt alt er så kaster jeg siste rest av sjokoladen i søpla og tar meg et glass vann. Skal vi se? Jeg har toppen 11 måneder på å komme i form og selv om jeg vet at rund også er en form så er det ikke akkurat den formen jeg er ute etter når jeg hodesurfer etter den perfekte kjolen. Kanskje noe i grønt? Grønt og rosa, kanskje? Jeg har noen rosa sko som kunne passet perfekt på en dag som dette. I min nye slanke og fine kropp skal jeg troppe opp med et smil om munnen i rosa sko for å feire kjærligheten. Håper det kommer noen kjekke gutter.

“Nei, vi har ikke bestemt noen dato”, sier hun og tar en pause. Hva? Ikke bestemt dato? Skal jeg liksom gå i en evighet å vente? Har de ingen forståelse for at en småbarnsmor som meg trenger å komme seg ut litt, trenger å pynte seg og trenger en fest med champagne i tyll. Enkelte folk tar visst bare hensyn til seg selv. “Til neste sommer?”, forsøker jeg. “Ja, kanskje”, sier hun. Kanskje vil hun ha et lite bryllup med kun nærmeste familie? Hun ønsker å feire kjærligheten sammen med de hun kjenner best. Hun ønsker ikke å planlegge så mye, hun vil ha tid og hun vil gjøre det på sin måte. “Men jeg har allerede begynt å slanke meg og jeg har sett på kjole”, sier jeg og drar litt på ordene mens jeg vurderer å hente opp igjen sjokoladen som jeg nettopp kastet i søpla. Hun ler. Jeg skjønner ikke het hva hun ler av for dette er seriøse saker. Jeg trenger virkelig noe å se frem til og nå vil hun ta det fra meg mens hun ler høyt. “Men du har vel sett på kjole?” Den lobotomerte utgaven av meg selv på bryllups-speed er ikke helt klar for å gi opp og jeg krysser fingrene for at hun snart gir etter og ser dette fra min side. Min nye slanke side som skal gå i grønn tyll med rosa sko på fest med taler, kjekke gutter og god mat i godt lag. Jeg står klar for å feire et slag for kjærligheten og hun må da forstå hvor viktig dette er for meg! Det gjør hun visst ikke og så snakker vi om noe annet. “Men det blir til neste sommer?” “Ja, kanskje?”, sier hun og så avslutter vi.

Resten av dagen bruker jeg på å drikke vann og på lete etter den perfekte kjolen. Jeg har de rosa skoene på og jeg gleder meg!

foto: Vinterverket

2 responses to “Vi kommer i bryllupsmodus med tyll og rosa sko

  1. Mammadamen 8. juli 2011, kl. 18:50

    Hehe:-) Fint innlegg! Kjenner meg godt igjen i viktigheten av å ha noe å jobbe mot er viktig. Vet ikke selv når jeg skal begtnne å jobbe igjen en gang, så de postgravide kiloene blir vel sittende litt til:)

    • ca.strømsnes 10. juli 2011, kl. 18:56

      Veldig viktig å ha et, eller flere, mål;) Har ikke så mange gravidekilo igjen, men har en del før-gravide-kilo, hehe! Og trangen til tyll og rosa sko er alltid tilstede og alltid like viktig! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: