Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Cava, Hurtigruta og en helg i godværsmodus

“Æ hadde bestandig den drømmen da æ va ei lita pia ved en diger fjord
Om å få komme med ei hurtigrute dit æ en gang skulle”

Når stormen har lagt seg er alt tilbake til det vante og idyllen er atter gjenopprettet der vi slår av en prat over gelenderet, smiler og skåler i sol. Hvem kan vel være langsint når sola skinner og man har Cava i sekken til feiring av sol, sommer og ukeslutt med jentene i fjæra og deres medbrakte hamster. Og når sjøbrisen melder sin ankomst flyter boblene på en bølge av solbrente armer fastspent i kropper fulle av latter og høy stemning. Cava. Vi er jordbærpikene og jeg er Frøken Cava. Vi er halvveis og midtfjords, men vi er alle ved godt mot og det er ingen som er sjøsyke når vi ler og hoier på berget i fjæra. Mer Cava!

Neste dag er stemningen betraktelig roligere når jeg ligger på veranda med en bok mens hun plasker i det lille plaskebassenget. Vann er det morsomste som finnes når man er 1 år og hun jubler over synet av det våte som er innhyllet i blå plastikk. Sola varmer godt og jeg kjenner det prikke på ryggen mens onde små dverger hamrer løs på hjernebarken. Jeg må ha en pause og går inn for å se på Hurtigruta. «Hurtigruta», sier vi i nord og når ettermiddagen kommer river vi oss løs for å dra i bursdag til han i Meierihagen som fyller 2 år.

“Særlig om kvelden når hurtigruta ropte langt derute fra og sa ho va på nord
Og æ sprang ned på kaia for å se……
Med høge rop og trosse som blei kasta, hardt mot kaia for å festes
Det va den store verden som la te”

foto: Vinterverket

Jeg sitter oppe til langt og lengre på natt for å se på båten som glider forbi kysten vi er så stolt av. Snart kommer den nesten hit og folk stiller opp mannsterke for å hilse den velkommen. For det er det vi gjør i nord: Vi fester, sløver og venter på at Hurtigruta skal legge til kai. Og så blir det fest igjen. Åhh, for et deilig liv vi har. Jeg smiler og sover til neste dag med fjelltur, sol, glitrende vann, Hurtigruta og dugnad i godt lag som avslutning på en av de beste helgene jeg har hatt på lenge. Måtte det komme flere av samme sorten.

“Æ hadde bestandig den drømmen da æ va ei lita pia ved en diger fjord
Om å få komme med ei hurtigrute dit æ en gang skulle”

One response to “Cava, Hurtigruta og en helg i godværsmodus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: