Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Mens vi venter på Kate

Det tegner til å bli en god dag når vi søker barnehageplass og blir belønnet med et gavekort på 1000,- og fine sokker med hjul på før vi tar helgehandelen på butikken bare for å komme hjem og oppdage at vi har glemt å kjøpe kattemat, dopapir og kaffe, men ikke har tid til å dra ut igjen fordi det bare er en halvtime igjen til hun vi venter på skal si “ja”. I dag skal hun si “ja” på samme dagen til hun som alltid har bodd rett over veien i det grønne huset på toppen av den lille bakken. Jeg lurer på om hun også sitter og venter i tyll og tiara?

Hurtig pakker jeg bort varene. Her har vi ingen tid å miste når det kun er kort tid igjen. Tyllkjolen ligger klar, tiaraen er nypusset, sjampisen ligger til kjøling og gebisset som har lagt i lut over natten ser sånn tålelig greit ut. Her skal det feires med brask, bram og med royal etikette over skinnende blanke gulv i anledning Den Store Dagen der vi skriver en uke etter det første skrittet når hun som vi venter på skal si “ja” tar sitt første skritt i hvitt med slør. Jeg retter høytidelig på tiaraen mens jeg angrer litt på at jeg ikke har slør, men det er for sent nå, tenker jeg og putter en litt trassig jordbær i munnen. Jeg lurer på om hun som har bursdag også spiser jordbær? Jeg håper hun gjør det. Jordbær må man ha når man har bursdag.

foto: Vinterverket

Hun er alt jeg ikke er. Lang, vakker og med et blendende smil. Han blir bare mer og mer lik sin far. Det fins verre skjebner enn å bli lik sin far. Eller? Jo, jeg tror det og så sniker jeg meg bort fra dem i to sekunder for å skrive “kattemat, dopapir og kaffe” på handlelista iført tyll, tiara og med en smak av jordbær på leppene. Det er ikke alltid så lett å følge royal etikette, tenker jeg, mens jeg funderer på om de skriver sine egne handlelister. Så kommer hun. Ventetiden er over når det sorte bilen stopper og hun skrider ut i hvitt. Og så skåler vi igjen til klappingen fra Jubeltrollet og jubelen fra folkemassene.

Det tegner til å bli en god dag når vi søker barnehageplass, blir belønnet med 1000,-, har fine sokker med hjul på, hun som sier “ja” og hun som har bursdag.

2 responses to “Mens vi venter på Kate

  1. Monajenten 1. mai 2011, kl. 10:07

    Helt fantastisk. Du skriver nydelig, du burde gi ut bok!
    Jeg satt på jobb, men ble hanket inn av sjefen som spurte om jeg fortsatt satt og jobbet?! Jeg måtte jo komme og se bryllup på storskjerm:-) Kan si det sånn at det ble en rolig dag på jobb:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: