Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Barneministeren og Kromprinsessen

Det er fem dager igjen til sol når Barneministeren leverer ut sitt rundskriv ang. nye regler som ikke har vært på noen høringsrunde da Barneministeren har mandat til å kunne bestemme og da må Kromprinsessen høre etter og føye seg etter reglene. Det har Barneministeren bestemt.

“Det er alltid lov til å grise med maten. Det at mat oppbevares best i magen er vissvass og mat kan fint oppbevares på gulvet, på stoler, på klær, på katten og ellers der maten måtte havne når man ikke er helt treffsikker og vet hvor målet befinner seg.
Å juble og jodle er tillatt til alle døgnets timer og sirkuset har holder aldri stengt. Selv om klokken viser 22 så har det ingen betydning og Kromprinsessen har ingen myndighet til å stenge. Forsøker hun seg på dette så vil det vanke dagsbøter i form av digre Norgespakker i bleiene de påfølgende dager og inndragelse av mute-knappen slik at ekstra volum kan påregnes de neste 24 timene.”

Det river i kroppen til Kromprinsessen. Hun har vondt i hodet, hun er trøtt og hun kjenner suget rive i kroppen når hun er på fjerde dagen med stålvilje og vann. Hun sukker, ser mot skyene som ser ut som marshmallows og sukkerspinn og enten så er det “Han Henrik har rømt, han har rømt førr å ro. Han tål ikke syne av kjærringa no” hun ser eller så er det en helt normal tulling i refleksvest som padler midtfjords i snøen. Hun sukker igjen og åpner boksen som skal gi noen timer med ro i kroppen. Hun er på avvending og det er ingen dans på roser, men en balanseøvelse på en kaktus.

“Det å skulle kle på seg er ikke en nødvendighet og når man ikke vil ligge stille så skal det aldri, under noen omstendigheter, være tvang i bildet, men det er fullstendig akseptabelt å lokke med leker, godis eller noe annet morsomt. Livet er en lek og alle kjedelige saker og ting bør unngås som påkledning, tannpuss, legging og å sitte stille i bilstolen. Det er alltid tillatt å leke med ledninger, fjernkontroller, sko, kjøkkenstolben, katteleker og vedkubber. Barneleker er ikke noe for Barneministeren og Kromprinsessen bør øke tilgangen på bobleplast, eggedelere, bruskorker og vinduskonvolutter”

Det er fem dager igjen til sol når Kromprinsessen nesten gir etter for suget. Hun har holdt seg i fire små dager og viljestyrken er på minussiden i likhet med gradestokken når Barneministeren er på god vei til å nå dørstokkmila når det hele ender i en lang setning av latter, jubel og iver og det er den nydeligste lyden hun noensinne har hørt. Hun lukker øynene, memorerer monologen som kommer fra dørstokken inn mot badet og kjenner at styrken kommer tilbake. Hun tar seg nok en kromtablett for å døyve sukkersuget. Å være på sukkeravvenning er slett ikke så ille når man er prinsessen av krom, har en Barneminister og god musikk til arbeidet.

foto: Vinterverket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: