Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Vi åpner luke nr.14 og får «expert-hjelp» i gave

Store barn er ikke så ulik små barn og noen ganger faller også de store barna for fristelsen til å åpne en luke for mye. Det kan straffe seg….

Klok av skade har jeg lært den harde veien at det å skulle reparere en vaskemaskin selv ikke er den beste idèen selv på en god dag når man bor lengre ut på landet og ikke er spesielt lysten på å vaske i bekken som allerede er full av is. Klok av skade har jeg lært at det beste er å ta et skritt tilbake fra åstedet, tilkalle assistanse umiddelbart og vente på hjelp.

Etter å ha vært den heldige deltager på Expert-karusellen en hel formiddag gir jeg opp den såkalte eksperten som først sender meg videre til et nummer som ikke er i brukt. Ringer tilbake, får riktig nummer, men ingen hjelp. Ringer verkstedet og blir sendt tilbake til Expert, så verksted igjen og avslutter det hele med rykk tilbake til start: Hos Expert, der jeg mottar premien for god deltagelse og vinner en høy telefonregning og 500,- for henting av maskin.

På tide å ta maskinen i egne hender med kniv og gaffel, plaster, vernebriller og for å være på den sikre siden så gjemmer jeg hammeren på et sted jeg har glemt etter to sekunder. Forsiktig bryter jeg opp den lille luken til filteret, men der befinner det seg ikke annet enn litt lo og vann. Lukker igjen som best jeg kan, kjenner inni maskinen og sjekker det som sjekkes kan. Jeg behandler den like varsomt som en løvetann der jeg passer på å unngå skader på maskinen og meg selv.

To testrunder senere tørker jeg nok en gang vann av badegulvet. Det flyter overalt og de små bleiene ser ut som Ra1 og Ra2 der de ligger og dupper i ukjent farvann. Slukøret ringer jeg atter en gang til Expert og takker ydmykt ja til premien og drikker litt kaffe mens jeg lurer på hvor kaldt vannet er i bekken på denne tiden av året.

Er det en ting jeg har lært så er det å aldri gi opp og jeg kler meg om for 2.akt. Sjekker den lille luken, skrur opp den svarte dingsen og igjen flyter det ut med vann. Skrur igjen og tester. Vann, vann, flommende vann over det hele til Ra1 og Ra2 kullseiler og drukner. Åpner luken igjen og hmm… Kanskje man kan skru den svarte dingsen fast? Går det an å ta løs vaskemiddelboksen og hvor i helvete la jeg den hammeren??

Glad og fornøyd føler jeg meg som «Stemmen fra Hamar» når jeg ringer Expert og sier at jeg har ikke bruk for dem. “Klart jeg kan fikse en vaskemaskin”, sier jeg med behersket stemme mens jeg unnlater å fortelle at det var bare å skru fast den svarte dingsen på skikkelig vis og innse at det går an å ta av og rense vaskemiddelboksen med jevne og ujevne mellomrom.

5 små timer tok det å komme frem til den enkleste konklusjonen av dem alle: Den største experten er nok meg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: