Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Vi åpner luke nr.11 og får «gode naboer og vinbilen» i gave

Det lyser i stille bygda fra mørke vinduer med stjerner når vi kjeder oss og bestemmer oss for å dra ut på isveiene i nord. Og mens reven rasker over veien sitter hun trygt i den grønne dressen når jeg peker på huset og forteller at der bor hun som strikket dressen. Hun bor i det hvite huset dit man alltid kan komme når man er tom for kaffe eller har skåret seg slik i fingeren at man er på randen av døden. “Å skjære seg i fingeren er skumle saker”, sier jeg, men hun bare ler, strekker seg i dressen og stirrer ut av vinduet på julelysene mens jeg forteller om hans om kommer på søndager når lysene i gangen blinker, hun man alltid kan komme til og som fortsatt har egg på lager når man selv har gått tom og om han som kommer med ved i oktober og som lager stellebord når man har en merkelig konstruksjon på badet slik at ingen ferdiglagde passer.

I takt med lysene kjører vi forbi hus som rommer smil, gode råd, en hjelpe hånd, en morsom fest i fnisefint selskap, en skulder å gråte på, rungende latter, hemmelig sladder og alltid en kopp med rykende fersk kaffe.

Jeg kjører rytmisk og rolig som toget til Kiruna gjennom bygda med hjertet i hånda til der vi nesten faller av i svingen, ikke fordi farten er for stor, men fordi julelysguden tydeligvis har kastet opp på husene og det blender meg. Hun ler henrykt når jeg nesten faller av lasset før vi hanker oss inn igjen og rekker akkurat hjem i tide til Vinbilen som kommer med helg og pepperkakehjerter.

Reklamer

2 responses to “Vi åpner luke nr.11 og får «gode naboer og vinbilen» i gave

  1. kruspersille 12. desember 2010, kl. 07:38

    Masse fine adventsinnlegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: