Vinterverket

Såpeboblejente & Lykkemamma på 68º nord

Hiv han på havet

Lengre ut på Landet er det mye og mangt man kan finne på. Hovedaktivitetene er stort sett hagearbeid, landbruk, sauklipping, mopedkjøring, kaffedrikking og skravling. Og slik går dagene med hagearbeid, landbruk, sauklipping, mopedkjøring, kaffedrikking og skravling. Men noen ganger slår man på stortromma og inviterer til kaffedrikking med nogot attåt. I morgen er noen ganger.

I morgen er det kaffe med ”tørka torskhaudryling”. La meg forklare: Lengre ut på Landet, der Huset ved Sjøen ligger, er man kjent for å ta det man har og så har man det morsomt med det. Og hva er det man har mye av ved sjøen? Jo, torsk. Torsk er i utgangspunktet ikke så veldig morsomt. Kanskje den minst morsomme fisken av dem alle, men som sagt: Man tar det man har og så har man det morsomt med det. Og i morgen skal det konkurreres i å kaste torskhoder. Alt som kan krype og gå er invitert til å delta i ”Åpent nasjonalt mesterskap i tørka torskhaudryling”. Her skal det kastes!

Konkurransen, som er delt inn i tre klasser ( tjyvkjærringe, hæstpeisa og sjettonga) går ut på å springe ned en flytebrygge og kaste et tørket torskehode så langt man kan klarer. Hvordan det skal måles? Jeg har hørt at den lokale sheriffen skal komme med laser og bistå med dette viktige arbeidet. Sheriffen er en god og jovial kar som bistår med det meste, men det skal jeg komme tilbake til en annen gang. Er man så uheldig å falle i vannet blir kastet dømt dødt og er man så heldig at man klarer å dykke ned og hente et torskehode så får man pant på det. For inne på land sitter Gode Koner med hårføner klare til å tørke hodene som har blitt hentet opp slik at de på nytt kan bli kastet i iveren etter å vinne den grande prisen som Internasjonal mester i torskhaudryling.

I morgen kaster jeg for gull. Ønsk meg lykke til!

4 responses to “Hiv han på havet

  1. mystifyr 20. juli 2008, kl. 11:23

    Hvem er du?:)

  2. ca.strømsnes 21. juli 2008, kl. 21:42

    En enkel landsens jente;)

  3. Paul Håvard Zylla 3. juli 2009, kl. 10:49

    Lykke til!

  4. Pingback: Dryling og lyging i Midtimellombygda « Vinterverket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: